Аксесуари ретро стилю в інтер’єрі

- Advertisement -





Люди, що живуть в містах, оточені великою кількістю бетону і скла, все більше починають тягнутися до натуральних матеріалів в інтер’єрі або використовують поєднання предметів, притаманні сучасному дизайну, з ретро-атрибутами. В ролі останніх можуть виступати ретро вимикачі і розетки. Адже жоден інтер’єр не може бути повністю завершеним без аксесуарів і предметів декору.
 
У сучасних квартирах і будинках, обладнаних енергоємної побутовою технікою, може бути використана ретро проводка. Високотехнологічну електрику можливо оформити в різних стилях: під старовинну європейську або слов”янську садибу, прованс або вінтаж.
 
Будівельні норми, спираючись на техніку безпеки, забороняють в дерев’яних будинках встановлювати проводку прихованого типу. Виходом в такій ситуації може стати кручена відкрита ретро проводка. В її основі лежить багатожильний мідний провід, покритий ізоляційним шаром. Зовнішня декоративна обплетення підбирається під інтер’єр, наприклад, з натурального шовку, просоченого негорючим складом.
 
Обставляючи інтер’єр в ретро стилі, крім проводки встановлюють вимикачі і розетки, які поєднуються з іншими елементами дизайну. Щоб уникнути пожежонебезпечних ситуацій при монтажі їх кріплять на дерев’яні підрозетники. У дусі благородної старовини використовують тумблерного ьипу, або поворотні вимикачі зроблені з кераміки, металу або фарфору.
 
Ретро стиль – це стиль, що відрізняється позитивністю і незвичністю. Інтер’єр в такому дусі буде наповнювати позитивними емоціями, а ретельно підібрані аксесуари допомагати створити атмосферу домашнього затишку. Для цього зазвичай використовують речі, модні в минулому: кольорові скляні графіни, торшери, лампи з абажурами, картини та інші атрибути старовини.

- Advertisement -
- Advertisement -