Як облаштувати робочу зону в будь-якій кімнаті

- Advertisement -





Для того щоб мати в будинку повноцінну робочу зону, зовсім не обов’язково облаштовувати окрему кімнату, до того ж далеко не в кожному випадку потрібен саме окремий кабінет. Для тих, хто працює вдома і потребує лише в зручному комп’ютерному столі і кріслі, а також всім, хто багато часу проводить за улюбленим хобі, цілком підійде невеликий, але добре обладнаний куточок, який, що важливо, можна організувати практично в будь-якому куточку квартири.
 
Найпростіше розмістити робочу зону в спальні, зрозуміло, лише в тому випадку, якщо кімната не настільки мала, що в ній ледь вистачає місця лише для ліжка. Втім, для невеликого робочого столу буде достатньо пари квадратних метрів. Зовсім не обов’язково купувати готовий стіл, розумніше орієнтуватися на архітектуру приміщення і задіяти вільні зони. Так, при наявності відповідного по висоті і розмірам підвіконня, можна доповнити його і перетворити в робочий стіл. Для цих цілей підійде оброблена і пофарбована дошка підходящої ширини, яка і стане продовженням площини підвіконня.
 
Часом в пошуку ідеально підходить приміщення можна зайти досить далеко. Як це не дивно, але нерідко найкомфортніші робочі куточки створюються в абсолютно незвичайних місцях, наприклад, в пральні кімнаті. Звучить дивно, але насправді, в подібних приміщеннях є всі умови: тут тихо, знайдеться вільний простір і вам навряд чи хтось завадить під час роботи. В цілому, ідеальною локацією для робочого куточка можна вважати будь-який незайняте місце біля вікна, адже денне світло набагато краще штучного. Важливо продумати не тільки розташування столу, але і супутніх предметів меблів, наприклад, полиць і шафок.
 
Для того, щоб все це обладнання не виглядало занадто громіздким, віддавайте перевагу невеликим підвісним поличках світлого кольору. Перегляньте каталоги інтернет-магазинів, що спеціалізуються на продажу сучасних меблів для дому, нерідко дизайнерам вдається придумати щось особливе, наприклад, вже готовий робочий куточок, який займає дуже мало місця, але при цьому повністю виконує свої завдання. В інтер’єрі будь-якої кімнати цілком доречно буде виглядати подібний комод. Це стильний предмет меблів, виконаний в минималистичной естетиці, але неймовірно функціональний і зручний. Під час роботи столик висувається, а після – легко забирається всередину.
 
Говорячи про сучасний рішеннях, не можна не згадати також про робочому куточку, який розташовується усередині звичайного шафи. Все, що потрібно для повноцінного робочого процесу – відкрити дверцята і присунути пуф або крісло. Це рішення пройшло перевірку часом і довела свою високу практичність, воно ідеально як для спальні, так і для вітальні кімнати. Намагайтеся задіяти навіть самі незручні зони, адже часом для того щоб зовсім невдалу планування простору перетворити на щось приголомшливе, потрібно всього лише змінити її призначення. Звичайно, все так само актуальні відкидні столики, вони хороші тим, що їх можна виготовити навіть самостійно, адже, по суті, це дошка відповідного розміру, прикріплена до вертикальної поверхні.
 
Такий столик буквально не займає ні сантиметра простору кімнати, а значить, може бути встановлений в будь-якій точці будинку, рівно там, де вам зручно. Погляньте на інтер’єр цієї кімнати, хіба тут можливо знайти місце для робочої зони? На перший погляд здається, що немає, але насправді, відкидний столик «захований» в фасад стелажа, в даний момент він не потрібен, тому робочий куточок перетворився на звичайну вітальню кімнату. Як показує практика, навіть в дуже невеликій кімнаті можна встановити цілком зручний робочий стіл. Задіюйте кути кімнати, так площа приміщення буде скорочена мінімально, при цьому, знайдеться місце і для пари-трійки підвісних полиць.

- Advertisement -
- Advertisement -