«Так» і «ні» в декоруванні маленькій спальні

- Advertisement -





При створенні інтер’єру спальні невеликих розмірів нерідко виникає ряд складнощів, однією з найбільш поширених при цьому є непросте завдання поєднати функціональність і декоративну наповненість приміщення. Маленька площа змушує робити вибір між цими двома важливими аспектами. Ось чому так поширена ситуація, коли інтер’єр маленької спальні виглядає надмірно аскетично, а значить, про створення справжнього домашнього затишку мови бути не може.
 
Як же знайти баланс між стильною лаконічністю і повноцінним декором в інтер’єрі невеликої спальні? Шукайте натхнення в інтер’єрах готельних номерів. Як правило, кімнати навіть в дуже хороших готелях мають вельми скромні розміри, проте незатишними їх точно не назвеш. Секрет в ретельного опрацювання декору професійними дизайнерами, нюансів маса, тому вивчіть побільше фото інтер’єрів, які вам подобаються і повторіть вдалі ідеї. Як правило, в невеликих спальнях гостро стоїть питання нестачі місця для обладнання зон зберігання.
 
Якщо проблема вам знайома, розгляньте варіант розташування ряду полиць на стіні біля ліжка. Ця зона часто залишається поза увагою, але ж навіть кілька полиць можуть вирішити проблему зі зберіганням дрібних речей. Якщо вам здається, що невелика площа кімнати виключає можливість розташування двох повноцінних спальних місць, то прийшов час переглянути ці установки. Секрет вдалого планування простору в даному випадку передбачає відмову від тих предметів інтер’єру, які «з’їдають» дорогоцінні сантиметри і навіть метри. Такими можуть бути підлогові світильники, масивні тумби або крісла. Зробіть одну зі стін акцентної, вибивається на загальному тлі.
 
Часто ми залишаємо все чотири стіни невеликої спальні одного кольору, як правило білого або іншого світлого відтінку. Такий прийом, зрозуміло має місце бути, адже він допомагає зробити кімнату трохи просторіше, але нерідко веде до того, що відчуття закритого, невеликого простору лише посилюється. Нехай одна зі стін буде декорована яскравими квітами, навіть насиченими і контрастними. Намагайтеся віддавати перевагу багатофункціональним предметів інтер’єру. На щастя, багато меблеві фабрики випускають сьогодні безліч зразків подібного характеру. Часто при створенні інтер’єру для невеликої спальні виникає бажання мінімізувати декор, проте це не завжди виправдано.
 
Найважливіша і найскладніше завдання – знайти баланс в кількості декоративних елементів, їх повинно бути не багато, але й не мало, рівно стільки, щоб приміщення виглядало стильно і по-домашньому затишно, але не перевантажено. До слова про декоративні елементи: певна кількість таких предметів як картини, фоторамки, вази і невеликі подушки дійсно може додати інтер’єру правильне звучання, але для того, щоб вони виглядали відмінно, варто вибрати основне оформлення меблів в мінімалістичному напрямку. Речі-трансформери – ідеальний вибір для невеликих просторів. Так, комод може перетворюватися в столик, а зручне ліжко таїти в собі повноцінну систему зберігання.
 
Використання дзеркал для візуального розширення простору – мабуть, найвідоміший інтер’єрний трюк, але згадати його ще раз все ж варто. Це дійсно самий простий і ефективний спосіб додати кімнаті відсутній обсяг, легко і швидко! Ми вже знаємо, що в разі необхідності створення повноцінного інтер’єру спальні в умовах її обмеженій площі варто брати приклад з інтер’єрів готельних номерів. Чи не менше користі можна почерпнути і уважно розглянувши всі способи декорування та планування кают на яхтах. Цей вид розміщення буде навіть більш наближений до реалій житлового простору, адже якщо готельний номер не передбачає всього різноманіття функціоналу житлової кімнати, то каюта по суті є такою кімнатою.

- Advertisement -
- Advertisement -