Вибираємо якісний ортопедичний матрац

- Advertisement -





 
Здоровий сон – запорука бадьорості на цілий день і здоров’я, тому до вибору зручного спального місця і комфортабельного матраца завжди потрібно ставитися з великою увагою. Лікарі рекомендують спати тільки на ортопедичних матрацах, які підтримують хребет, дозволяють всім м’язам розслабитися і відпочити. Вибирати матрац потрібно відповідно за:
 

  • віком;
  • вагою;
  • ростом;
  • способом життя;
  • станом здоров’я.

 
Зараз ми розглянемо докладніше основні критерії, спираючись на які можна вибрати хороший ортопедичний матрац.
 
Ортопедичний матрац і вік
 
Залежно від віку, визначаються потреби організму і його вимоги до жорсткості матраца. Дітям до чотирирічного віку підійдуть безпружинні матраци помірної жорсткості. Різноманітні моделі матраців для різного віку можна подивитися на сайті https://aismebel.com.ua, де представлений широкий вибір продукції. Так як у дітей ще не зміцнів хребет, і вони більшу частину дня сплять або лежать в ліжечку, то вибір матраца вкрай важливий для правильного формування хребта. Далі дітям і підліткам від 4-х до 16 років підійдуть жорсткі і середньої жорсткості матраци, їм важливо підтримувати хребет у правильному положенні.
 
 
Від 16 до 27 років, поки ще продовжує формуватися постава, хребет вимагає міцної фіксації під час сну. Це забезпечують ортопедичні матраци середньої жорсткості і жорсткі. Вже після 27 років можна підібрати матрац в залежності від своїх уподобань, чітких критеріїв немає.
 
У віці 50+ для людей важливий комфорт, тому підійдуть моделі м’яких ортопедичних або анатомічних матраців.
 
Вага і матрац
 
Якщо ваша вага до 60 кг, то підійде матрац середньої жорсткості. У межах від 60 і до 90 кг ви можете підібрати будь-який матрац, який вам більше подобається, хоч м’який, хоч жорсткий, або помірної жорсткості. Для даної ваги чітких критеріїв немає. Якщо ваша вага більше 90 кг, то вам рекомендовані жорсткі моделі.
 
Незважаючи на вагу, враховуйте вік, адже людям після 50 навіть з ожирінням не варто спати на жорсткому матраці.
 
При виборі матраца не забувайте враховувати всі інші чинники, які впливають на здоровий сон. Якщо ви ведете активний спосіб життя, займаєтеся спортом, то вам краще спати не просто на ортопедичному, а й на анатомічної матраці. Анатомічний матрац приймає вашу форму тіла, отже, м’язи розслабляються і відпочивають. Ортопедичний матрац додатково підтримує хребет у правильному положенні, отже, м’язи не напружуються під час сну, не порушується рух крові і лімфи.
 

- Advertisement -
- Advertisement -