Принт «горошок» в інтер’єрі

- Advertisement -





Принт «горошок» мало кого залишає байдужим, він добре знайомий всім з дитинства і в контексті дизайну інтер’єру найчастіше асоціюється саме з дитячими кімнатами. Це справедливо, адже складно відшукати більш життєрадісний, веселий і «живий» принт, саме за ці якості він і любимо. Однак принт «горошок» може прекрасно працювати і в інших приміщеннях. Принт «горошок» мало кого залишає байдужим, він добре знайомий всім з дитинства і в контексті дизайну інтер’єру найчастіше асоціюється саме з дитячими кімнатами.
 
Це справедливо, адже складно відшукати більш життєрадісний, веселий і «живий» принт, саме за ці якості він і любимо. Однак принт «горошок» може прекрасно працювати і в інших приміщеннях. «Горошок» використовувався для обробки і декорування костюмів, аксесуарів і інтер’єру ще в середині дев’ятнадцятого століття, але максимальну популярність він знайшов в 30х роках 20го століття в Америці. З тих пір цей оптимістичний, життєрадісний малюнок став використовуватися повсюдно.
 
При наявності впевненого дизайнерського досвіду принт горошок можна зробити доречним доповненням інтер’єру будь-якого стильового напрямку. Найголовніший секрет полягає в розмірі горошин, дрібний малюнок добре доповнить класичні стилі, а великий і дуже великий – ідеальний вибір для сучасних і еклектичних інтер’єрів. «Горошок» отримав максимальне поширення в сфері дизайну в 30-60е роки 20го століття, саме тому інтер’єри, оформлені в стилі модерн (характерному для того періоду), більше інших виграють від використання в них цього малюнка.
 
Зверніть увагу на приглушені відтінки інтер’єру і принта «горошок» зокрема, вони допомагають уникнути ефекту «дитячої кімнати». Великий і хаотично розміщений горошок це принт, який може бути використаний в різних інтер’єрних стилях, але головне його достоїнство полягає в тому, що він прекрасно поєднується з іншими малюнками, такими, наприклад, як смужка або великі геометричні форми. Коли фарби, використані в інтер’єрі, максимально наближені один до одного по відтінку, навіть настільки енергійний «горошок» перетворюється в м’який і майже нейтральний малюнок.
 
Коли ви працюєте з «горошком», не бійтеся використовувати здаються занадто очевидними поєднання. Сміливо повторюйте малюнок на декількох предметах меблів та декору, нехай навіть колір частково збігається, це виглядає досить свіжо і неймовірно мило. Малюнок, в якому горошини дуже близько розташовані або навіть стикаються, підійде для створення класичних, стриманих, розкішних інтер’єрів. Однак в невеликих приміщеннях його слід використовувати з великою обережністю, справа в тому, що настільки насичений малюнок може зробити кімнату візуально ще менше.
 
Для невеликих, закритих приміщень більше підійде невеликий і дуже світлий малюнок. Милі горошинки можуть стати не тільки основним декором стін, але і виступити в якості яскравих, доповнюють загальний малюнок інтер’єру, деталей. Ось ще один вдалий приклад використання горошку як декоративного елемента. В даному випадку був використаний досить великий малюнок, який не може залишитися непоміченим навіть будучи розташованим на внутрішній стінці кухонної шафки.
 
Якщо ви неодмінно хочете доповнити інтер’єр свого будинку принтом «горошок», але все ще боїтеся переборщити з настільки активним малюнком, почніть з дрібниць. Підберіть невеликі елементи, наприклад, подушки, плед, килимок або шторку для ванни. Навіть такі незначні деталі додадуть шарму і родзинку в ваш будинок.

- Advertisement -
- Advertisement -