Дизайн у верхній частині кімнати

- Advertisement -





При розробці інтер’єру приміщення часто допускається ряд помилок, більшість з яких неодноразово розбиралися на спеціалізованих сайтах або в журнальних статтях. Однак є недоліки, про які рідко згадують і на які в принципі рідко звертають увагу. Один з них – відсутність продуманого планування верхньої третини кімнати, яка насправді дуже важлива, адже те, як ми себе відчуваємо в просторі багато в чому залежить від нашого сприйняття висоти і об’єму приміщення.
 
Надати необхідний обсяг зоні стелі можна за допомогою цікавої і стильною освітлювальної групи. Підійдуть як традиційні лампи, так і сучасні групи світильників. Високо підвішені горшкові рослини не займуть ні краплі місця, а значить, не перенавантажуватимуть дизайн, зате вони додадуть яскравий спалах зелені, яка може стати самим стильним акцентом. Колір може і повинен бути присутнім не тільки на стінах кімнати, але і на стелі. Погляньте, цей розкішний інтер’єр виглядав би не так цікаво, якби верхня частина приміщення не була пофарбована.
 
Незалежно від того, який стиль ви вибрали для декорування своєї спальні, в ній завжди знайдеться місце для намету. Нехай він буде і зовсім мінімалістичний, але навіть в такому лаконічному вигляді цей елемент дизайну підкреслить обсяг приміщення і зробить його цікавішим. Зверніть особливу увагу на додаткове підсвічування, особливо в тих зонах, де це необхідно з практичної точки зору. Часом навіть один додатковий плафон здатний змінити сприйняття розміру приміщення. Ще один практичний трюк: розмісили підвісні полки вище звичного рівня.
 
Цей прийом особливо актуальний для приміщень невеликої площі, коли хочеться зберегти кожен сантиметр простору. Погляньте, як цікаво і стильно акцентовано в інтер’єрі цієї вітальні простір верхньої третини. Картини прикріплені до стіни великими власниками, які несуть в більшій мірі декоративну ніж функціональне навантаження. Вони нарочито високо закріплені, це досить незвичайний підхід, який звертає на себе увагу. Використовуйте декоративні підвіски для прикраси верхній частині кімнати. Це досить рідкісний прийом, він сьогодні не настільки популярний, як раніше, але все ж розглянути його варто, адже все, що забуто і незвично, може виглядати дуже яскраво і стильно.
 
Для сучасних стилів підійде такий цікавий прийом: виконайте обробку стін в звичному стилі, а верхню чверть виділіть за допомогою «оголеною» цегляної кладки. Можете покрити цегла фарбою потрібного вам кольору, а можете зберегти його природний колір. У будь-якому випадку це виглядає незаяложений і не дуже відволікає увагу, проте дає інтер’єру необхідну родзинку. Чому б не використати простір верхньої частини приміщення з максимальною користю? Встановіть полки для книг прямо над дверним прийомом, адже ця зона завжди залишається поза увагою. В даному інтер’єрі порушені всі звичні для нас правила: тут максимальне «дія» розгортається не в нижній, а у верхній частині кімнати! Несподівано і незвично, але точно не нудно і дуже стильно!

- Advertisement -
- Advertisement -