Властивості гранульованого полікарбонату

- Advertisement -





Гранули полімеру широко використовуються у виробництві листів полікарбонату. Вони володіють великою кількістю переваг і досить складним процесом виробництва.
Гранульований полікарбонат має ряд позитивних характеристик:
• Висока міцність і жорсткість.
• Не втрачає властивостей, при впливі низької і високої температури.
• Теплостійкість.
• Легкість.
• Ударостійкість. Цей показник термопласта вище, ніж аналогічна характеристика скла.
• Висока електричний опір.
• Стійкість до впливу масел, спиртів, бензину, кислот.
• Довговічність.
Ще однією з переваг цього виду полімеру є можливість фарбування в потрібний колір або відтінок. Для цього використовують спеціальні суперконцентрати барвників і добавки для полімерів.
У виробництво входить чотири важливих етапи:
• роздільне виробництво;
• основа;
• переробка;
• виготовлення.
Кожен з етапів має свої особливості.
Процес виробництва полікарбонату в гранулах здійснюється на особливих заводах хімічної промисловості методикою синтезу пари інгредієнтів. Цими складовими є двоатомний фенол, а так само вугільна кислота. Однак, обидві складові застосовуються з різними добавками.
Після змішування основних складових, барвників і добавок виходить суміш, в яку додається осадитель. Результатом цього є виділення в осад полікарбонату. В отриману сировину додаються барвники, після чого полімер проходить стадії сушки, гранулювання і фасування в необхідну тару, якій найбільш часто, є мішки. Після закінчення фасування матеріал стає нетоксичним, готовим для зберігання і доставки до місця призначення з подальшим використанням.
Створення термопласта є складним і високотехнологічним процесом, що ділиться на 2 частини. В першу увійшов процес створення напівфабрикату, або вихідної сировини, яке має вигляд прозорих і невеликих зерен полімеру, які використовуються для виробництва листового термопласта. Друга частина є виробництвом панелей монолітного, або стільникового термопласта, який застосовується в будівельній сфері.
Першим кроком виробництва листів термопласту є гранулювання, зважування і вантаження в ємності, що мають конічний дно. З ємностей сировина доставляється транспортером до центрифуг, в яких проходить стадії очищення від домішок і забруднення. Очищені гранули відбираються невеликими дозами і завантажуються в камеру для подальшого плавлення. У камері термопласт розігрівається до 290 градусів тепла і приймає рідкий вид. У чани з полікарбонатом додаються різні домішки, що сприяють поліпшенню властивостей і якості готового матеріалу.
Це найбільш важливий процес, який називається екструзією. На цьому етапі розплавлена ​​”жижа” продавлюється крізь матрицю, охолоджується і стає плоскою. Такий формі матеріалу надається необхідний рельєф, а також на поверхню наноситься плівка для захисту від ультрафіолетових променів. Далі стрічка полімеру спресовується до необхідної товщини і відправляється для остаточного охолодження. Остигнули листи полікарбонату розрізаються по необхідних розмірах, перевіряється їх якість і здійснюється відправка по торговим точкам.

- Advertisement -
- Advertisement -