Який вид керамічної плитки вибрати для ванної кімнати?

- Advertisement -





 
Сучасна людина дуже велику частину свого життя змушена проводити поза своїм житлом. Постійно присутня необхідність кудись бігти, вирішувати постійно виникаючі все нові і нові нагальні питання. Але кожен раз, коли ми повертаємося додому, перше що ми робимо – це заходимо у ванну кімнату.
Як чудово, повернувшись додому з роботи або з далекої поїздки, наповнити ванну теплою водою з піною і віддатися релаксації хоча б на півгодини. А кому-то більше подобається приймати душ, розслабляючись стояти під біжать струменями води. Ось і виходить, що ванна кімната є мало не найголовнішим і улюбленим приміщенням в сучасній квартирі. Всьому цьому звичайно сприяє хороший інтер’єр і обробка ванної. А найпершим і важливим елементом, при обробці ванної кімнати, є звичайно ж облицювальна плитка.
Поставивши собі за питання обробку ванної кімнати або санвузла, сьогодні вже немає необхідності довго шукати матеріали, стояти в довгих чергах і в результаті задовольнятися тим, що дісталося неймовірними зусиллями і тратою купи нервових клітин. Сьогодні ринок просто рясніє різними видами керамічної плитки, що випускається в самих різних куточках планети. Залежно від розміру виділеної суми на ремонт, можна віддати перевагу іспанській плитці, італійському керамічному граніту, китайської скляної мозаїки і ще багатьом іншим видам опоряджувальних матеріалів з кераміки.
Керамічна плитка є найдавнішим з облицювальних матеріалів, одночасно з цим вона завжди актуальна і залишається в авангарді всіх наймодніших тенденцій. Крім того, що плитка має високі естетичні якості, вона є ще й найбільш практичним облицювальним матеріалом. Не дивлячись на свою відносно високу вартість, керамічна плитка дуже довговічний матеріал, якщо провести укладання належним чином, то вона прослужить не один десяток років.
У ванній кімнаті і туалеті важливу роль відіграє санітарна складова. Вони повинні бути оброблені матеріалами, добре піддаються очищенню і виключають розмноження шкідливих мікроорганізмів на своїй поверхні. І в цьому випадку керамічна плитка не має собі рівних. Нарешті, з точки зору безпеки, плитка теж є найкращим варіантом. Вона не проводить електричний струм, а у ванній завжди присутній підвищена вологість повітря і постійний контакт з водою, що може бути небезпечно при обробці іншими матеріалами. Керамічна плитка, як жоден інший вид оздоблювального матеріалу, є безпечною з екологічної точки зору. Всі її складові проходять строгий радіаційний контроль, а процес виробництва не завдає екології збитків.
Залежно від технології виробництва, плитка для ванною буває глазурована і матова. Глазурована керамічна плитка виробляється здебільшого з сортів червоної глини і має підвищену пористістю. А це тягне за собою деякі обмеження по області застосування, така плитка підходить лише для облицювальних робіт всередині приміщення і для укладання тільки на стіни. Плитка, що випускається з білої глини і піддається одинарному випалу, є більш універсальною. Її можна сміливо використовувати і на підлозі і на стінах як всередині, так і зовні будівлі.
Перевага керамічної плитки з білої глини полягає в тому, що вона не боїться перепадів температури повітря і вологості. Структура її поверхні така, що там ніде затримуватися і замерзати воді, а це безпосередньо пов’язано зі збереженням первозданного вигляду лицьової сторони. Також плитка з білої глини випускається в ректифікованого виконанні, такий матеріал має абсолютно рівні грані і єдиний розмір всієї партії. Ректифікована керамічна плитка може бути покладена на поверхню з мінімальним розміром шва, а такий спосіб дозволяє досягти зорової цілісності стіни або підлоги. Створюється враження, що поверхня облицьована не окремими плитками, а великим натуральним каменем.
Якщо потрібно забезпечити найвищу міцність поверхні і вона схильна до постійного впливу різних агресивних чинників, будь – то чистячі засоби або перепади температур, то для таких цілей підійде керамічний граніт. Так само як і плитка для підлоги, керамічний граніт здатний витримувати критичні навантаження на свою поверхню. Так як керамограніт володіє найнижчим коефіцієнтом водопоглинання, він як правило використовується поза приміщеннями. Керамічним гранітом останнім часом все частіше виробляючи облицювання фасадів будівель. Проте, він відмінно підійде для обробки стін у ванній кімнаті. Потрібно лише врахувати той факт, що він є дуже міцним матеріалом і для роботи з ним потрібен спеціальний інструмент.
В кінцевому підсумку ви можете бути впевнені, що вибравши для обробки своєї ванної кімнати будь-якої з цих матеріалів, ви в будь-якому випадку зробите правильний вибір на користь найсучасніших і практичних рішень.

- Advertisement -
- Advertisement -