Послуги з авіаперевезення вантажів в логістиці

- Advertisement -





Існує кілька способів доставити будь-який вантаж, незалежно від його ваги і обсягу. Вантажовідправник може зафрахтувати автомобіль, відправити вантаж залізницею, вибрати морське перевезення або замовити авіадоставку.
Замовник такої логістичної послуги як авіадоставка повинен бути готовий до того, що вона має деякі особливості оформлення документів. А саме, обов’язкове страхування вантажу (тоді як в інших видах перевезень це не є необхідною умовою).
Міжнаціональні вантажні перевезення за допомогою повітряного транспорту припускають в обов’язковому порядку проходження різних митних процедур, наприклад, декларування вантажу і оплата необхідних зборів, включаючи акциз, податок на додану вартість, мито. Крім того, якщо потрібно перевезення небезпечного вантажу, на нього робиться супровідна документація. Без цього вантаж просто не потрапить на борт.
Слід врахувати, що не всі вантажі допускаються до перевезення авіаційним транспортом (наприклад, зброя, вибухові речовини, тварини, боєприпаси, токсичні речовини, корозійні гази). А деякі вантажі, навпаки, переважно перевозити саме за допомогою авіатранспорту (наприклад, засоби зв’язку, золото та інші дорогоцінні метали, дорогі породи риби і м’яса, термінова кореспонденція).
До тарі та упаковці теж є ряд вимог. Кожне вантажне місце повинно мати спеціальні маркувальні знаки. Пакувальні матеріали повинні бути сертифіковані і пройти відповідні перевірки. Без виконання всіх вимог вантаж не буде прийнятий до перевезення.
Незважаючи на досить високу вартість авіаперевезення, вона користується величезним попитом у замовників по ряду причин.
По-перше, це найшвидший спосіб. По-друге, самий безпечний і надійний вид перевезення вантажів. Авіаперевезень на сьогодні (за швидкістю виконання і безпеки) немає рівних. Ну і по-третє, іноді авіадоставка є єдино можливим способом перевезення, так як у держави-відправника вантажу або держави-вантажоодержувача може бути погано накладено залізничне сполучення, можуть бути відсутні морські порти і т.д.
Таким чином, авіаперевезення є безпрограшним варіантом для тих замовників, кому важливі терміни доставки і хто готовий не економити на транспортуванні свого вантажу.

- Advertisement -
- Advertisement -