Як звикнути до ортопедичної подушки?

- Advertisement -




Повноцінний нічний відпочинок немислимий без зручної подушки. Багато людей дотримуються малоактивного способу життя, проводять робочий день на ногах або сидячи перед монітором. Велике навантаження на хребет може привести до різних проблем. Якщо ви дбаєте про своє здоров’я, рекомендуємо купити ортопедичну подушку.
Якщо ви звикли до м’якій подушці, то перший час спати на твердому матеріалі буде вкрай незручно. Головне – не повертатися до старої подушці і постійно спати на ортопедичній. Всього через один-два тижні ви звикнете і тим самим зробите свій сон більш здоровим. Втомлені за день м’язи зможуть розслабитися і відпочити, поки ви спите.
Дуже важливо купити ортопедичну подушку відповідного розміру, форми і висоти. Якщо виріб буде занадто низьким або високим, про комфортний сон доводиться лише мріяти. Запам’ятайте кілька корисних порад, які дозволять підібрати підходящу ортопедичну подушку.
Головні параметри – жорсткість і висота. Щоб визначити, наскільки жорстка подушка вам потрібна, згадайте, в якій позі ви вважаєте за краще спати. Жорстке виріб рекомендовано тим, хто спить на боці; м’яке – тим, кому подобається спати на животі. Подушка середньої жорсткості підходить людям, які сплять на спині. Ортопедичне виріб знімає болі в спині і перешкоджає нічного хропіння.
Ортопедичні подушки мають стандартну висоту – від 6 до 16 см. Як правило, покупці зупиняються на висоті 10-14 см. Головний критерій при визначенні висоти – ширина плечей. Високі подушки підходять широкоплечим людям, тим, хто спить на боці і віддає перевагу жорсткій поверхню. Низькі вироби (6-11 см) рекомендовані людям, які сплять на животі або спині, віддають перевагу м’якому або середньо-жорсткий матрац.
Форма ортопедичної подушки, як і жорсткість, залежить від звичної пози. Для сну на животі підійде виріб довгастої форми без валиків. Для відпочинку на боці на спині вибирайте подушку з валиками. Вона вимагає звикання, але з часом ви оціните ортопедичний ефект вироби.
Ще один важливий критерій – наповнювач подушки. Це може бути натуральний або синтетичний матеріал. Синтетичні наповнювачі гіпоалергенні, прості в догляді. Натуральні наповнювачі сприяють кращому волого і теплообміну. Обидва види матеріалів екологічні, тому вибирати можна будь-який. Перед покупкою помацайте подушки з різними наповнювачами, щоб визначити найбільш комфортний для себе варіант.

попередня стаття
наступна стаття
- Advertisement -
- Advertisement -