Вивід із запою крапельницею

- Advertisement -

Крапельниця на дому – перший етап, перший крок для лікування алкоголізму. Успішне лікування від алкоголізму і наркоманії можна умовно уявити трьома етапами:

  • Вивід із запою – крапельницею
  • Кодування від алкоголізму
  • Реабілітація – курс терапії і психологічної допомоги

Найскладнішим можна назвати перший етап. Складність цього етапу пов’язана не із застосуванням крапельниці, а з труднощами прийняття рішення – зробити перший крок на шляху позбавлення від залежності. Проведення самої процедури абсолютно безболісно. Після запою в кілька днів організм людини відчуває сильний стрес, страждає психіка, здоров’я підірване. Щоб полегшити страждання найчастіше просто продовжують вживати алкоголь, щоб “відкласти” похмілля. Виникає ситуація “замкнуте коло”, яку у нас в народі називають запоєм.
Це коло – запій потрібно безболісно розірвати застосуванням очистної крапельниці для виведення з запою, в тому числі і на дому. Вирішити це завдання може навіть стандартна крапельниця. При лікуванні алкоголізму це – найефективніший спосіб швидко зняти інтоксикацію і швидко відновити гарне самопочуття. Дана процедура не вимагає умов стаціонару і провести очищення крапельницею можна на дому. Якість результату залежить від тривалості запою і тяжкості похмільного синдрому. Як правило, достатньо поставити всього 2-3 стандартні крапельниці, щоб самопочуття пацієнта прийшло в норму. Вихід із запою відбувається вже після застосування першої крапельниці. Правильно скласти поєднання препаратів може тільки лікар нарколог або медсестра – за приписом лікаря. Самостійно застосовувати крапельницю не можна – її склад залежить від багатьох чинників – фізичного стану, віку, роботи серцево-судинної системи, наявності хронічних захворювань у пацієнта.
При проведенні процедури очищення – детоксикації крапельницею, пацієнт відчуває поліпшення самопочуття приблизно через 15 хвилин. Лікар знаходиться з пацієнтом весь час аж до кінця процедури, – не менше години, в залежності від обсягу крапельниці і від тяжкості захворювання пацієнта. Лікар проводить психологічну бесіду з пацієнтом, детально консультує пацієнта і присутніх родичів про те, який режим потрібно дотримуватися в наступні 3-5 днів, залишає набір препаратів з детально розписаним схемою прийому, обов’язково залишає свої дані і дані клініки.

- Advertisement -
- Advertisement -