Стільниці з натурального і штучного каменю, в чому різниця

- Advertisement -

Нічого не виглядає більш красиво і солідно на кухні та у ванній кімнаті, ніж стільниці з каменю, штучного або натурального. Якщо говорити про кухню, то тут найбільшу перевагу надають стільницям з граніту. Останній являє собою дуже міцний камінь, який поступається за цим показником лише алмазу. Гранітні плити є ідеальним вибором для установки на кухні. А ось мармурові стільниці більше підійдуть вже для ванної кімнати або робочого кабінету.

Істотним недоліком виробів з натурального каменю є їх майже захмарна вартість. Тому люди, які бажають встановити кам’яний виріб, але не мають на це достатньо коштів можуть придбати стільниці зі штучного каменю, які за своїми властивостями і зовнішнім виглядом майже не поступаються натуральним.
Прикладом таких виробів можуть служити вироби з агломерату. Цей матеріал володіє технічними і споживацькими характеристиками, які впритул наближаються до характеристик природнього каменю, а по різноманітності фактур і колірній гаммі навіть переважають. Тому купить кварцевую столешницу вирішують все більше споживачів, адже незважаючи на всі переваги натурального каменю, у нього є один недолік – всередині можуть бути дрібні тріщини. Штучні матеріали повністю позбавлені цього недоліку, тому можуть використовуватися практично в будь-яких видах ремонтних робіт.

Штучні стільниці з кварцу
Вельми непогано зарекомендували себе на кухні стільниці з кварцового агломерату. Хороший вибір сучасних і якісних матеріалів на основі кварцу пропонується на сайті https://quartz.ua/, де можна детальніше почитати про їх властивості і переваги. Цей матеріал виготовляється шляхом змішування вихідних матеріалів зі спеціальною клейовою масою (100% метакрилатним клеєм). Цей компонент забезпечує дуже міцне склеювання поверхонь, в яких містяться кварцові добавки, з поліефірними смолами.
Стільниці з кварцу не мають пор, а тому є дуже гігієнічними. Їх відсутність гарантує, що на поверхні не буде накопичуватися бруд або зароджуватися цвіль і грибок. Зрівнятися за цим показником з ними можуть тільки вироби з натурального каменю, такі як граніт. За допомогою спеціальних барвників кварцові стільниці можуть отримати практично будь-який колір і відтінок.
Здатність штучних каменів змінювати площину від нагрівання, дозволяє багатофункціонально використовувати їх для виробів різної, інколи доволі складної форми. Це може бути ванна, умивальник, мийка, стільниця для ванної кімнати та кухні. Є можливість виготовити єдиний монолітний виріб у вигляді поверхні, яке об’єднає мийку і стільницю. Це не тільки оригінально і красиво, але практично і гігієнічно.

- Advertisement -
- Advertisement -